У дикій природі африканські пінгвіни опинилися під загрозою зникнення. Відповідно до даних Міжнародного союзу охорони природи, за останні 30 років чисельність тварин скоротилася аж на 75%.
Про це повідомляє Всесвітній фонд дикої природи.
Станом на сьогодні орієнтовно залишилось всього лише близько 20 тисяч африканських пінгвінів. Ба більше, лише половина з них має здатність до розмноження. Серед основних причин такого зниження популяції вважають кліматичні зміни та інтенсивне комерційне рибальство. Останнє суттєво ускладнило доступ пінгвінам до їжі.
Зазначимо, що у Південній Африці зосереджено 76% світової популяції африканських пінгвінів, з яких умовно утворили шість колоній. Цього року навколо них були створені так звані «заборонені зони», у водах яких не дозволяють здійснювати риболовлю.
Проте, усі ці кроки не зачепили ключових районів, де пінгвіни можуть харчуватись. Через це вони змушені йти на контакт з людьми. Тим самим це ставить їх під загрозу зникнення.
Зазначимо, що африканські пінгвіни відрізняються від інших своєю пристосованістю до теплих кліматичних умов. Вони також мають певні відмінності у розмірах: африканські досягають 60-70 сантиметрів у висоту, а їхня вага становить 2-3 кілограми.
На їхньому тілі можна помітити чорні смужки та білі плями. Варто зазначити, що голос африканських пінгвінів дуже схожий на крик віслюка. Через цю характерну особливість, їх ще можуть називати «віслючими пінгвінами»
