Африканські пінгвіни. Фото: Вікіпедія

Африканські пінгвіни перебувають на межі зникнення

У дикій природі африканські пінгвіни опинилися під загрозою зникнення. Відповідно до даних Міжнародного союзу охорони природи, за останні 30 років чисельність тварин скоротилася аж на 75%.

Про це повідомляє Всесвітній фонд дикої природи.

Станом на сьогодні орієнтовно залишилось всього лише близько 20 тисяч африканських пінгвінів. Ба більше, лише половина з них має здатність до розмноження. Серед основних причин такого зниження популяції вважають кліматичні зміни та інтенсивне комерційне рибальство. Останнє суттєво ускладнило доступ пінгвінам до їжі.

Зазначимо, що у Південній Африці зосереджено 76% світової популяції африканських пінгвінів, з яких умовно утворили шість колоній. Цього року навколо них були створені так звані «заборонені зони», у водах яких не дозволяють здійснювати риболовлю.

Проте, усі ці кроки не зачепили ключових районів, де пінгвіни можуть харчуватись. Через це вони змушені йти на контакт з людьми. Тим самим це ставить їх під загрозу зникнення.

Зазначимо, що африканські пінгвіни відрізняються від інших своєю пристосованістю до теплих кліматичних умов. Вони також мають певні відмінності у розмірах: африканські досягають 60-70 сантиметрів у висоту, а їхня вага становить 2-3 кілограми.

На їхньому тілі можна помітити чорні смужки та білі плями. Варто зазначити, що голос африканських пінгвінів дуже схожий на крик віслюка. Через цю характерну особливість, їх ще можуть називати «віслючими пінгвінами»

Більше новин: